Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Video: Η παράσταση Η ΚΡΥΦΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΜΠΕΝ που έδωσε η θεατρική ομάδα ΘΕΑΣΗ την 1/9/2012 στην Μίλατο

Η παράσταση Η ΚΡΥΦΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΜΠΕΝ που έδωσε η θεατρική ομάδα ΘΕΑΣΗ την 1η Σεπτεμβρίου 2012 στην Μίλατο.
Παίζουν οι : Εμ. Κονταξάκης, Δημ. Βαμβόλης, Αντ. Λαβδάκη, Ραφ. Καλογεράκου, Εφη Αναστοπούλου και Παν. Τσιώλης Βοηθός σκηνοθέτη Δημ. Πετρόπουλος Σκηνοθεσία Μάκης Τσεκούρας
Η θεατρική ομάδα ΘΕΑΣΗ ευχαριστεί τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΛΑΤΟΥ για την τρίτη κατά σειρά πρόσκληση που της έκανε στις ετήσιες καλοκαιρινές της εκδηλώσεις.
Επίσης ευχαριστεί την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΤΑΞΙΔΕΥΤΕΣ" για την ενίσχυση και την συμπαράσταση της στην προσπάθεια της ομάδας

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΖΙΛΑΚΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛΕΝΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ


ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΖΙΛΑΚΟΔΑΣΟΣ ΣΤΗ ΣΕΛΕΝΑ

Στα Λασηθιώτικα βουνά, στην κορφή της Σελένας, σας καλούμε ν’ ανεβείτε μαζί μας στις 24 Μαρτίου 2013.Εκεί, όπου απλώνεται το σπάνιας ομορφιάς και μοναδικής βιοποικιλότητας Αζιλακόδασος, σχεδιάζεται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος της φυσικής και πολιτιστικής  μας κληρονομιάς.

Τόνοι μπετόν θα πέσουν μέσα σε παρθένα φύση για να κατασκευαστούν δύο γιγάντιες δεξαμενές εμβαδού 51 στρέμματα η μία και 57,5 στρέμματα η άλλη, χωρητικότητας 1.200.000! κ.μ. η κάθε μια, που θα χρησιμεύσουν ως σύστημα αντλησιοταμίευσης του υβριδικού. Οι δεξαμενές θα συνδέονται με επιφανειακό χαλύβδινο αγωγό διαμέτρου 2,4 μ. και μήκους 2,7 χιλιομέτρων. Προσθέστε και τους δρόμους πολλών χιλιομέτρων και τα λοιπά συνωδά έργα και θα ‘χετε μια εικόνα για την καταστροφή που σχεδιάζεται.

Επιπλέον σε μικρή απόσταση, στου Φονιά το Δέτη, προγραμματίζεται ένα ακόμα υβριδικό με δυο δεξαμενές χωρητικότητας 350.000 κ.μ. η κάθε μια, αλλά και 5 αιολικοί σταθμοί στα γύρω βουνά με 30 συνολικά ανεμογεννήτριες.

Εμείς δε θα το επιτρέψουμε αυτό! Τα βουνά μας είναι κομμάτι της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, είναι στοιχείο της ίδιας της ύπαρξής μας.

Ελάτε μαζί μας για να φωνάξουμε απ’ την κορφή της Σελένας ένα βροντερό όχι σ’ όσους σχεδιάζουν να τα ισοπεδώσουν και να οικειοποιηθούν τη γη μας και τα νερά μας, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ

Επιτροπή αγώνα Βραχασίου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ
(Μέλος του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ)

Πληροφορίες για το οδοιπορικό:

Ø     Αναχώρηση στις 9:30 π.μ.  από Βραχάσι (ανατολική είσοδος χωριού). Από τη εθνική οδό, πριν τη σήραγγα Βραχασίου, στρίβετε δεξιά. Θα υπάρχει σήμανση που θα καθοδηγεί στο σημείο συνάντησης.

Ø     Στην διαδρομή θα δούμε τα σημεία όπου χωροθετούνται αιολικοί σταθμοί και τα υβριδικά στου Φονιά το Δέτη και στο Αζιλακόδασος όπου θα καταλήξουμε.

Ø     Η μετάβαση θα γίνει με 4x4. Αυτή την εποχή δεν έχει χιόνι και δεν χρειάζονται αλυσίδες. Όσοι δε διαθέτουν κατάλληλο όχημα για τη μετάβαση τους θα πρέπει να το δηλώσουν νωρίτερα.

Ø     Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ζεστά ντυμένοι, με κατάλληλα παπούτσια και να έχουν μαζί τους φαγητό και νερό.

Ø     Σε περίπτωση βροχής το οδοιπορικό θα γίνει την επόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου.

Ø     Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6972341889 ή στο e-mail epitropivrachassiou@gmail.com