Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Καταγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου


O Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου καταγγέλλει τις αυθαίρετες εργασίες διαμόρφωσης της ακτής και του Αιγιαλού στην παραλία «Βολάκοι», από παρακείμενη ξενοδοχειακή μονάδα. Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, 25/3/2011, ημέρα αργίας, με προφανή στόχο να αποφευχθεί η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών. Παρόλαυτα η ελληνική αστυνομία και το λιμενικό σώμα ειδοποιήθηκαν από διερχόμενους κατοίκους και κλήθηκαν να πράξουν τα δέοντα και να καταγράψουν τις παραβάσεις.

Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας έχει πολλές φορές τιμωρηθεί από τα δικαστήρια για «διαμόρφωση αιγιαλού και για καταστροφή του περιβάλλοντος» στην παραλία "Βολάκοι" της Μιλάτου, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος και μεγάλος αριθμός κατοίκων έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια ζητώντας από την ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχείου αποζημιώσεις και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος στο συγκεκριμένο σημείο.


Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Eλληνική Αστυνομία, Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, κτηματική υπηρεσία δημοσίου, Δήμο Αγίου Νικολάου) να πράξουν όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία ώστε να σταματήσει επιτέλους η αυθαίρετη και καταστροφική για το περιβάλλον δράση της συγκεκριμένης εταιρίας στην παραλία Βολάκοι της Μιλάτου.