Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Φυλλάδιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου για το δράμα του Σπηλαίου Μιλάτου (1823)

Τετρασέλιδο φυλλάδιο εξέδωσε φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου για τον εορτασμό της επετείου της 188ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΗΡΩΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΙΛΑΤΟΥ. Το φυλλάδιο, στο οποίο αναφέρεται το ιστορικό της σφαγής, θα μοιραστεί από μέλη του συλλόγου σε όσους παραστούν στον εορτασμό στο σπήλαιο της Μιλάτου την προσεχή Κυριακή του Θωμά.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Χρόνια Πολλά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου

Οι σταυροί από ξύλο κανέλας που μοίρασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου το βράδυ της Ανάστασης στην εκκλησία του χωριού
Σαν του κεριου το Αγιο φως τσ' Αναστασης το βραδυ,
να 'ναι η ζωη σας φωτεινη χωρις σταλια σκοταδι!

 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

ο φετινός επιτάφιος στον Ι.Ν. Παναγίας Μιλάτου
Οι φωτογραφίες και η μαντινάδα ανέβηκαν στο facebook από τη Βαγγελιώ Λαυρεντάκη, την κατασκευή των σταυρών επιμελήθηκε η Νεκταρία Ζερβάκη

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Το φτιάξιμο της φετινής "φουνάρας" στη Μίλατο


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το πρωί του Μ. Σαββάτου 23/4/2011 οι  νέοι της Μιλάτου και μέλη του πολιτιστικού συλλόγου συγκεντρώθηκαν για να κόψουν και να μεταφέρουν θάμνους (αχινοπόδια) για να φτιαχτεί η "φουνάρα", η μεγάλη φωτιά στην οποία καίγεται ο Ιούδας αμέσως μετά το "Χριστός Ανέστη", στην πλατεία έξω από την εκκλησία του χωριού. Το έθιμο τηρείται απαρέγκλιτα εδώ και δεκαετίες και όλοι  συμμετέχουν κάθε χρόνο με όρεξη και καλή διάθεση.

Φέτος η φουνάρα είχε και ένα ξεχωριστό μήνυμα, αφού οι νέοι του χωριού τοποθέτησαν μια πινακίδα με την επιγραφή : "Μαζί τα φάγανε"  στο σημείο όπου θα καεί ο Ιούδας, ο οποίος και πάλι κατεβαίνει με πρωτότυπο τρόπο (που κάποιοι αντιγράφουν) από ψηλά.





Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου εύχεται σε όλους χρόνια πολλά με αγάπη, υγεία και ευτυχία. Χριστός Ανέστη.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Δεντροφύτευση, περιποίηση δέντρων και άσπρισμα των κορμών στη Μίλατο από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.


Δενδροφύτευση, περιποίηση δέντρων και άσπρισμα των κορμών έγινε στη Μίλατο και στην Παραλία Μιλάτου  το Σάββατο 9/4/11 από μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου. Φυτεύτηκαν  μικρά κυπαρίσσια στο δρόμο από τη Μίλατο προς Παραλία Μιλάτου, φροντίστηκαν και ασπρίστηκαν τα κυπαρίσσια σε αυτό το δρόμο και τα αρμυρίκια στον παραλιακό δρόμο Μιλάτου.
Τα μέλη του Συλλόγου έδωσαν ραντεβού για νέα δεντροφύτευση αμέσως μετά το Πάσχα.
ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Λασιθιωτάκης φυτεύει ένα κυπαρίσσι