Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Η θεατρική παράσταση Mistero Buffo από την ομάδα "Θέαση" την Πέμπτη 8/8 στις 9.00 μμ στη Μίλατο


Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου 

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου πιστός στο ραντεβού του, φιλοξενεί για τέταρτη συνεχή χρονιά τη θεατρική ομάδα «Θέαση» στο θεατράκι του χωριού της Μιλάτου που θα παρουσιάσει την Πέμπτη 8/8 και ώρα 21:00 την θεατρική παράσταση με τίτλο «Mistero Buffo» των Ντάριο Φο, Φράνκα Ράμε και γελωτοποιών, για την οποία η ίδια η θεατρική ομάδα μας αναφέρει τα παρακάτω: 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για τέταρτη χρονιά η ομάδα μας συμμετέχει στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου. Για φέτος διαλέξαμε ένα ιδιαίτερα αγαπητό σε μας έργο. Πρόκειται για το ΜΙΣΤΕΡΟ ΜΠΟΥΦΟ των Ντάριο Φο, της Φράνκα Ράμε και γελωτοποιών που δρούσαν την εποχή του Μεσαίωνα στην Ιταλία και την Ισπανία. 
Η ιστορία αυτού του θεατρικού έργου έχει πολύ ενδιαφέρον. Κληρικοί της εποχής εκείνης για να προσελκύσουν τον κόσμο στην εκκλησία έπαιζαν διάφορα θεατρικά σκετσάκια βασισμένα στη σάτιρα. Μοναδικό κύριο θέμα ήταν τα Θεία Πάθη και η ηθική των ανθρώπων. Με αυτόν τον τρόπο οι κληρικοί είχαν πολλαπλά κέρδη. Μάζευαν τον κόσμο στις εκκλησίες. Με τρόπο παραβολικό εξέθεταν τα ήθη των σύγχρονων ανθρώπων και τέλος (όταν όλο αυτό έγινε λαοφιλέστερο) ασκούσαν κριτική στην πολιτική εξουσία μέσω των γελοτοποιών που σιγά σιγά ανέλαβαν τους ρόλους αυτούς. 
 Από τώρα φανταζόμαστε πόσο όμορφα θα είναι μετά την παράσταση στο γνωστό θέατρο της Μιλάτου. Μια μπυρίτσα για δροσιά, μουσικούλα και όλοι μαζί κουβεντούλα (μόνο το φεγγάρι θα απουσιάζει, δεν πειράζει). Την παράσταση την αφιερώνουμε σε όλους εσάς, και στον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΙΛΑΤΟΥ. 
Ευχαριστούμε την Πολιτιστική Ομάδα «Ταξιδευτές» που για άλλη μία φορά μας συντρόφευσε στην προετοιμασία μας. 
 Θεατρική Ομάδα «ΘΕΑΣΗ» 

Από τη μεριά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου, ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης της θεατρικής ομάδας «Θέαση» και τους «Ταξιδευτές» και καλούμε τον κόσμο να δώσει για άλλη μία φορά το παρόν σε αυτήν την θεατρική βραδιά. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα…
 Εκ του ΔΣ