Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Η θεατρική παράσταση "το τάβλι" την Παρασκευή 3 Σεπτ. στη Μίλατο

Ο Πολιτιστικός Σύλογος Μιλάτου έχει τη χαρά να παρουσιάσει την Παρασκευή 3/9ου την πρώτη θεατρική παράσταση στο Θεατράκι του Πολιτιστικού πάρκου Μιλάτου, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για το θεατρικό έργο "Το τάβλι" του συγγραφέα Δημήτρη Κεχαϊδη, ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής Δραματουργίας. Η παράσταση θα δοθεί από ερασιτεχνική θεατρική ομάδα από την Αθήνα, στην οποία συμμετέχει ο συγχωριανός μας Μανόλης Κονταξάκης. Με χαρά μας φιλοξενούμε αυτή την παράσταση στη Μίλατο και καλούμε όλο τον κόσμο της περιοχής να την παρακολουθήσει και να περάσουμε μαζί μια πραγματικά ψυχαγωγική βραδιά.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πώς μπορεί μια παρτίδα τάβλι να μετατραπεί σε ταξίδι; Ο Δημήτρης Κεχαϊδης με ΤΟ ΤΑΒΛΙ του, ακριβώς αυτό μας προσφέρει: Ένα ταξίδι σε μια μικροαστική, πνιγερή αυλή του Θησείου, αρχές δεκαετίας ‘70, όπου η ζωή εγκλωβίζεται σε κακές μόνο ζαριές.
Ο Κόλιας, πρώην ήρωας (;) και νυν λαχειοπώλης, με όραμα την έκδοση του αυτοβιογραφικού βιβλίου του, αναμετράται, ζαριά τη ζαριά, σε μια αριστοτεχνική σύγκρουση λόγου, συναισθημάτων, ονείρων και συμβιβασμών με το Φώντα – αδελφό της γυναίκας του. Ο Φώντας, οραματιστής του μεγάλου κέρδους, σαν θηρίο

φυλακισμένο σε ζωή που τον πνίγει, ψάχνει απεγνωσμένα τον τρόπο να σπάσει τα δεσμά του.
Εμπνέεται τη μεγάλη κομπίνα. Αυτή που θα βάλει τέρμα στην ανέχεια, στη μιζέρια και στην αθλιότητά τους. Μόνο που το σχέδιό του απαιτεί θυσίες. Και, η εκμετάλλευση ανθρώπων που πεινάνε στην Μπιάφρα, φαίνεται απλή, γιατί εύκολα βαφτίζεται «βοήθεια».
Πόσο εύκολο είναι όμως να θυσιάσει κάποιος τηγυναίκα του; Την αξιοπρέπειά του; Τη συνείδησή του;
Μάλλον κι αυτό, θέμα ζαριάς είναι.
Όπως όλη η ζωή τους…