Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΙΛΑΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Μίλατος 20/8/10
Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μιλάτου, στα πλαίσια της πραγματοποίησης των σκοπών του (που προβλέπονται από το καταστατικό) έχει υποβάλει απο κοινού με μεγάλο αριθμό κατοίκων του χωριού αστική αγωγή κατά της ιδιοκτήτριας εταιρίας του ξενοδοχείου Minos Imperial. H αγωγή έχει υποβληθεί για την καταστροφή που έχει προκαλέσει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο στο περιβάλλον της περιοχής στην παραλία "βολάκοι" όπου έχει αλλοιωθεί αρνητικά το περιβάλλον και έχει καταληφθεί μεγάλο μέρος της απαλλοτροιωμένης από το κράτος ζώνης παραλίας. Για τα παραπάνω υπάρχουν εφετειακές καταδικαστικές αποφάσεις που τα αποδεικνύουν, όπως επίσης και σχετικές εκθέσεις αυτοψίας των αρμόδιων αρχών.
Με την εν λόγω αγωγή ζητείται από το σύλλογο μας (ως Ν.Π.Ι.Δ.) και από τους κατοίκους του χωριού (ως φυσικά πρόσωπα) να γίνει αποκατάσταση των βλαβών από το ξενοδοχείο (όσες μπορούν να αποκατασταθούν) και να καταβληθεί χρηματικό ποσό ως αποζημίωση για ηθική βλάβη. Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια μέλη του συλλόγου μας προσπαθούν να προστατεύουν το περιβάλλον της περιοχής στο συγκεκριμένο σημείο καταγγέλλοντας στις αρχές και στα μέσα ενημέρωσης κάθε νέα παρέμβαση και καταθέτοντας ως μάρτυρες στις σχετικές δίκες.

Η ιδιοκτησία του εν λόγω ξενοδοχείου προσπαθεί από την πλευρά της με κάθε τρόπο να κάμψει την προσπάθεια του συλλόγου μας και των κατοίκων της Μιλάτου και να αποκτήσει υποστηρικτές των ενεργειώντης από τη γύρω περιοχή.
Πληροφορηθήκαμε ότι στα πλαίσια αυτά, η ιδιοκτησία του Minos Imperial κάλεσε το συμβούλιο του Αναπτυξιακού Συλλόγου Σισισίου για να παραθέσει γεύμα στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη "συναυλία Βραχασωτών καλλιτεχνών", πρόσκληση που τελικά το συμβούλιο αποδεχθηκε.

Αποτελεί θέμα εσωτερικής λειτουργίας του Αναπτυξιακού Συλλόγου Σισίου να παίρνει όπως νομίζει αποφάσεις σχετικά με την πραγματοποίηση των σκοπων του συλλόγου και εμείς δεν έχουμε διάθεση να κρίνουμε τα κριτήρια και τις διαδικασίες με τις οποίες λαμβάνει τις αποφάσεις του το εν λόγω διοικητικό συμβούλιο.

Όμως από τη στιγμή που μας έχει ζητηθεί εγγράφως να υπάρχει συνεργασία των δύο συλλόγων θα θέλαμε η συνεργασία αυτή να είναι ουσιαστική και όχι προσχηματική και επιφανειακή. Για να υπάρξει ειλικρινής συνεργασία θεωρούμε ότι θα πρέπει τα δύο συμβούλια να συμμερίζονται τις αγωνίες το ένα του άλλου και να σέβονται τις επιλογές και τις δράσεις αλλήλων. Κάτι τέτοιο όμως θεωρούμε ότι αυτή τη στιγμή δεν γίνεται από την πλευρά του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συλλόγου Σισίου, αφού αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Minos Imperial δεν φαίνεται να σεβάστηκαν και να συνυπολόγισαν τα όσα έχουν συμβεί από το ξενοδοχείο εις βάρος του περιβάλλοντος της περιοχής μας και την ύπαρξη της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στο σύλλογο μας, κατοίκους της Μιλάτου και το εν λόγω ξενοδοχείο.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, εκτιμούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει περεταίρω συνεργασία ανάμεσα στο σύλλογο μας και το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Σύλλογου Σισίου. Ελπίζουμε πάντως τα μέλη του να αντιληφθούν το ατόπημα και να επανορθώσουν.

Εκ του Δ.Σ.